Ons VERHAAL

Met een gedreven team van zo’n 30 enthousiaste vrijwilligers, zetten we ons jaarlijks in voor de diepgaande belofte van Sinterklaas – geen kind wordt overgeslagen (vergeten) in dit betoverende seizoen. 

Ieder Kind een Sinterklaasfeest

Sinds onze start in 2015, is de stichting “Ieder Kind een Sint” een begrip geworden in Twenterand. Met een gedreven team van zo’n 30 enthousiaste vrijwilligers, zetten we ons jaarlijks in voor de diepgaande belofte van Sinterklaas – geen kind wordt overgeslagen (vergeten) in dit betoverende seizoen. Onze missie is helder, we omarmen de vreugde van het sinterklaasfeest en delen dit ruimhartig met kinderen in Twente. Zo creëren we betekenisvolle, onvergetelijke momenten vol plezier en verwondering. We geloven in de kracht van dit feest en vinden daarom dat “Ieder Kind een Sint” verdiend. Jaar na jaar streven we ernaar om meer te geven dan alleen cadeaus. Onze roeping, passie en belofte is aan de kinderen van Twente. Sluit je bij ons aan om samen, blijvende herinneringen te bouwen voor elk kind dat we verwelkomen in de warme omhelzing van “Ieder Kind een Sint”. Want elk kind verdient een stralende Sinterklaaservaring.

 

Sluit je aan bij ons terwijl we samenbouwen aan blijvende herinneringen voor ieder kind dat we mogen verwelkomen in de warme omhelzing van “Ieder Kind een Sint”.

 

Een verhaal van toewijding en vreugde

Stichting “Ieder Kind een Sint” heeft binnen Twenterand een vaste plek veroverd. In slechts acht jaar tijd is deze organisatie geëvolueerd van een eenvoudig Sinterklaasbezoek naar een hartverwarmende liefdadigheidsstichting. Erkenning voor hun inspanningen kwam in de vorm van meerdere nominaties voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Gedreven door oprichter Erik Pezij en Andre Zoer, samen met een toegewijd team van enthousiaste vrijwilligers, is het doel helder: Twentse kinderen een betoverende Sinterklaasbeleving bezorgen. Jaarlijks worden er talloze cadeautasjes uitgereikt aan kinderen die financieel beperkt zijn en anders geen Sinterklaaservaring zouden hebben. Met toewijding wordt het speelgoed en snoepgoed ingezameld en zorgvuldig handmatig verpakt door de vrijwilligers zelf. Samenwerkingen met lokale stichtingen verzekeren dat de juiste gezinnen bereikt worden, waardoor de essentie van delen en gemeenschap tot uiting komt. Verder reikt hun impact dan geschenken alleen. Tijdens de feestdagen verspreiden ze vreugde onder eenzame ouderen, wat het belang van verbondenheid benadrukt. Stichting “Ieder Kind een Sint” belichaamt niet alleen een hart voor kinderen, maar voor de gehele gemeenschap. Ons verhaal is een symbool van toewijding en vreugde, waarbij elke handeling de magie van het Sinterklaasfeest versterkt en een licht werpt op de kinderen. 

Jaarlijks schenken wij met trots talloze cadeautasjes

Elk jaar schenken wij met trots talloze cadeautasjes aan kinderen die om financiële redenen thuis geen Sinterklaas kunnen vieren. Het speelgoed en snoepgoed verzamelen wij, en onze toegewijde vrijwilligers stellen de tasjes samen. Dankzij nauwe samenwerking met lokale organisaties, garanderen we dat de cadeautasjes precies bij de juiste gezinnen belanden. Op deze manier verspreiden we samen met hen de magie van Sinterklaas en zorgen we voor stralende gezichten tijdens dit betoverende seizoen.

Onze verdere betrokkenheid

Naast de bovenstaande initiatieven strekken onze inzet en compassie zich verder uit. In de aanloop naar het sinterklaasfeest en rondom pakjesavond, maken we tijd om eenzame ouderen te bezoeken. We geloven dat het delen van warmte en betrokkenheid net zo belangrijk is als het verspreiden van geschenken. Onze toewijding gaat verder, want we ondersteunen ook gezinnen die zich in een financieel moeilijke situatie bevinden. Naast het verstrekken van cadeautasjes, reiken we ook helpende handen aan in de vorm van kleding en speelgoed. De erkenning van onze inspanningen is hartverwarmend. Met trots mogen we zeggen dat we meerdere keren zijn voorgedragen voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Deze nominaties onderstrepen niet alleen de impact die we maken in onze gemeenschap, maar moedigen ons ook aan om door te gaan met het verspreiden van vreugde.

Ieder kind een sint in het kort…

Sinds onze oprichting in 2015, heeft de stichting “Ieder Kind een Sint” zich toegewijd aan het verspreiden van de magie van het Sinterklaasfeest onder kinderen in Twenterand. Jaarlijks zetten we ons in om betekenisvolle, onvergetelijke momenten van plezier en verwondering te creëren voor kinderen die om financiële redenen thuis geen Sinterklaas kunnen vieren. We bereiken dit door cadeautasjes te schenken, die zorgvuldig worden samengesteld door onze toegewijde vrijwilligers. Daarnaast bezoeken we eenzame ouderen en bieden we ondersteuning aan gezinnen in financiële moeilijkheden. Onze inzet heeft ons zelfs meerdere keren genomineerd voor de prestigieuze Overijsselse Vrijwilligersprijs.

We doen dit met een enthousiast team van ongeveer 30 vrijwilligers, onder leiding van oprichter Erik Pezij en partner Andre Zoer. Samen met lokale organisaties, partners en bedrijven die ons sponsoren verspreiden we de magie van Sinterklaas onder kinderen en gemeenschappen in Twenterand.

Naast het schenken van cadeautasjes aan kinderen, bezoeken we eenzame ouderen tijdens de feestdagen en bieden we steun aan gezinnen in financiële moeilijkheden door kleding en speelgoed te verstrekken. We hebben ons ingezet om niet alleen geschenken, maar ook warmte en betrokkenheid te delen.

We vragen om uw steun op verschillende manieren. U kunt bijdragen door speelgoed te doneren, wat onvergetelijke momenten voor kinderen creëert. Uw geld donaties dragen bij aan kleding, speelgoed, hoop en geluk voor gezinnen in nood. U kunt ook maandelijks doneren en een gewaardeerde vriend van de stichting worden, wat ons helpt betekenisvolle verandering te brengen en de magie van het Sinterklaasfeest te verspreiden. Bovendien kunt u de Sint en zijn pieten boeken voor een bezoek aan uw evenement, waardoor u bijdraagt aan de vreugde en traditie van het feest. Uw steun wordt met grote dankbaarheid ontvangen en maakt een blijvende positieve impact.