Wie zijn wij?

Almelo Doe(t) mee’ is er om mensen(18+) met een kleine beurs de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan activiteiten voor Sport , Cultuur en Kennis/Informatie.

Het is een uniek initiatief, juist omdat het van en voor de inwoners is. Niet de professionals maar de inwoners zelf zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze activiteiten.

Ook Almelose bedrijven, organisaties en projecten doen mee. Zij hebben immers ook belang bij een Almelo waar het goed wonen, werken en leven is.

Het motto is dan ook: ‘samen meer en samen beter worden’.

‘Almelo Doe(t) mee’ wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Zij zijn uitermate gemotiveerd en komen grotendeels uit de doelgroep en dus ervaringsdeskundigen op het gebied van het leven met een smalle beurs. Zij weten hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen en kunnen u ook tips en adviezen geven. U kunt bij ons andere mensen ontmoeten, de koffietafel staat centraal, daar groeien ideeën en activiteiten.

Armoedepact verbindt verschillende organisaties die zich bezig houden met het bestrijden van armoede in Almelo. Als Almelose organisaties gaan we aan de slag met het opzetten, uitvoeren van een gezamenlijk actieprogramma gericht op de voorkoming en bestrijding van armoede. Van kwetsbaar naar weerbaar! Armoede raakt ons allemaal.

 

Wij besteden zorg aan welzijn

ZorgSaam Twenterand, is een organisatie voor welzijnswerk met Zorginformatie•punten in Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk